Welke trampoline kopen bij Decathlon

Trampollines Decathlon test4

Een trampoline kopen bij Decathlon is een goed idee als je het plezier wilt van een degelijk product voor een gunstige prijs. Decathlon biedt verschillende trampolines aan voor zowel binnen als buiten gebruik in een prijscategorie tussen 35 euro en 300 euro. Trampolines voor buiten zijn de Domyos trampoline Essential 240, Essential 300, Essential 360, Essential 420. Binnen trampolines zijn Domyos trampoline 900 Pro en Essential 100.

Decathlon trampoline Essential 365 groen met veiligheidsnet

Essential 365 met Veiligheidsnet

Heel handig is dat Decathlon hierbij meer dan 81 trampoline onderdelen apart verkoopt. Op de website vindt men reviews, video’s en duidelijke productafbeeldingen van alle trampolines en belangrijke onderdelen van trampoline terug.

Sportartikelen als trampolines worden bij Decathlon bovendien tegen gunstige verkoopvoorwaarden aangeboden. Zo is er 2 jaar garantie op alle onderdelen en 10 jaar garantie op de structuur. Online bestellen kan bij Decathlon makkelijk met een gratis verzending boven 50 euro en kosteloos retourneren binnen 365 dagen.

Trampolines bij Decathlon

Bij Decathlon koop je binnen en buiten trampolines van het huismerk Domyos. De Domyos Essential trampolines zijn uitsluitend voor huishoudelijk gebruik en zijn voorzien van een veiligheidsnet en beschermkussen. Ook beschikt Decathlon over minitrampolines voor fitness en workoutdoeleinden.

Dit zijn de trampolines die Decathlon momenteel aanbiedt:

Alle trampolines voldoen aan de vernieuwde norm (NF EN71-14) voor trampolines voor huishoudelijk gebruik waardoor je bij het kopen van een trampoline bij Dacathlon kan vertrouwen op een veilig product. Bovendien zijn ook de CE-certificering naar de nieuwste norm. Voor een relatief lage prijs koop je dus een kwalitatieve trampoline.

Het merk Domyos voorziet alle onderdelen zoals de hoes, springmat en net van uv-werende eigenschappen. De frames zijn voorzien van corrosiewerend staal en de veren worden beschermd door dik schuim uit ftaalvrij pvc. De trampolines zijn met twee personen makkelijk op te zetten in één uur à één uur en half waarvoor ook online instructievideo’s beschikbaar zijn.

Voor en nadelen van elke Decathlon trampoline afzonderlijk:

Hieronder bekijken we per model de unieke punten, wat hen onderscheid en welke de minpuntjes zijn. Zo kan u afwegen welke trampoline voor uw gebruik geschikt is. Bekijkt u liever de trampolines op decathlon.be? Ga dan naar deze pagina op de Decathlon website.

Domyos trampoline Essential 240 groen + veiligheidsnet

Decathlon trampoline Essential 240 groen met veiligheidsnet
Lage prijs
Veiligheidsnet met rits
3 poten dus stabiliteit kan beter
Veiligheidsnet hangt over springvlak

De Domyos Essential 240 trampoline is ideaal voor de kleinere kinderen vanaf 6 jaar. En is wegens een maximaal gewicht van 80 kg minder geschikt voor volwassenen. De totale diameter bedraagt 240 cm en het springvlak 200 cm en is daarmee één van de kleinere buitenshuis trampolines van Decathlon, wat niet meteen wil zeggen dat de allerkleinsten geen springplezier kunnen beleven.

Het model is dankzij haar laag gewicht van 47 kg ideaal als u de trampoline regelmatig wil verplaatsen. Met 3 poten in u-vorm wordt een degelijke stabiliteit gerealiseerd.

De kleine Essential trampoline is makkelijk op te zetten door middel van de handleiding en een online instructievideo, de montage duurt met 2 volwassenen ongeveer 60 minuten.

De Domyos Essential 240 wordt meegeleverd met een veiligheidsnet met ritssluiting en beschermrand. Het veiligheidsnet maakt deze trampoline perfect voor kleine kinderen maar de iets grotere springen al gauw boven het net.

De trampoline durft soms een piepend geluid te maken wanneer er spanning op de veren komt als er iemand op springt. Dit kan opgelost worden door eventuele loszittende bouten na te kijken en ze wat vaster te draaien.

Domyos trampoline Essential 300 + veiligheidsnet

Decathlon trampoline Essential 300 met veiligheidsnet
Interessante prijs
Veiligheidsnet
Staat op 4 poten ipv 5
Veiligheidsnet met velcro ipv rits

De Domyos Essential 300 is met een diameter van 300 cm een middelgrote trampoline in het gamma van Decathlon, ideaal voor mensen met een iets kleinere tuin maar die niet in springplezier willen inboeten.

Deze stabiele buitenshuis trampoline kan met 4 u-vorm poten een maximum gewicht dragen van 110 kg en is daarom uitermate geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

De Essential 300 wordt net zoals de Essential 240 met een veiligheidsnet meegeleverd. Maar goed ook want met een springvlak van 260 cm springen kinderen en volwassenen al snel boven een meter hoog.

Domyos trampoline Essential 365 groen + veiligheidsnet

Decathlon trampoline Essential 365 groen met veiligheidsnet
Staat stabiel
Ruim springoppervlak
Veiligheidsnet met rits
Materiaal warmt op in de zon
Beschermrand verkleurd na enkele jaren buiten
Niet geleverd met ladder

De Domyos Essential 365 trampoline van Decathlon is met haar 325 cm springvlak een iets imposantere trampoline dan diens kleinere modellen. Dit is dan ook het meest verkochte model van Decathlon.

Het maximale gewicht voor gebruik bedraagt 110 kg, net zoals de Essential 300 maar de diameter is meer dan een halve meter groter. Dit model is dan ook de op één na grootste trampoline te koop bij Decathlon.

De trampoline is op te zetten in 1 uur maar de grotere modellen nemen een werkelijke installatietijd van ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Domyos trampoline Essential 420 groen + veiligheidsnet

Decathlon trampoline Essential 420 groen veiligheidsnet
Goede prijs/kwaliteit
Groot springoppervlak
Veiligheidsnet met rits
Makkelijk te monteren
Materiaal warmt op in de zon
Beschermrand verkleurd na enkele jaren buiten
Niet geleverd met ladder

De Domyos Essential 420 trampoline is de grootste trampoline van Decathlon en biedt een maximaal springplezier.

De trampoline telt minder poten als de Essential 360 wat vreemd is want het is net een grotere trampoline. Hierdoor boet het naar onze mening qua stabiliteit een beetje in. De trampoline is wel voorzien van iets stevigere buizen met een dikte van 1,45 mm uit corrosiewerend en warmverzinkt staal waardoor de trampoline gewoon degelijk staat.

Grote veren van 42 mm dikte geven deze trampoline extra veerkracht en het springvlak van 380 cm geeft extra springvermogen. Bovendien kan de trampoline een gewicht dragen van 130kg en kan je hier dus met meerdere kinderen op springen.

Mensen die voldoende plaats hebben in de tuin is dit een perfecte trampoline, door het groene beschermkussen past deze beter in de tuin dan trampolines met eender welke kleur.

Domyos trampoline 900 Pro

Decathlon trampoline 900 Pro
Staat stevig en stabiel
Elastieken ideaal voor revalidatie of veilige workout
Makkelijk op te bergen
Prijs aan de hogere kant
Geen veiligheidsrand met schuim

De Domyos 900 Pro is een minitrampoline met 90 cm springvlak dat wordt gedragen door elastieken in plaats van veren.

30 elastieken op deze trampoline zorgen voor een meer soepele veerkracht met minimale schokbelasting en een langere remweg. Ideaal voor een dynamische workout of revalidatie. Daarom worden de trampolines thuis maar ook in vele clubs gebruikt als hulpmiddel voor fysio- of revalidatieoefeningen.

De elastieken kunnen wel sneller verduren dan veren. Een maximaal draaggewicht van 130 kg maakt deze compacte trampoline zeer duurbaar en stabiel.

De Domyos 900 Pro is perfect geschikt voor kinderen, volwassenen en zelfs ouderen. Echter, oudere mensen met verminderde balans of mensen in revalidatie doen beter een workout op een mini trampoline met beugel waarmee ze zich kunnen ondersteunen.

Wil je dus een dynamische maar veilige workout waarbij je conditie, coördinatie, stabiliteit kan trainen, dan is deze mini trampoline van 130 euro van Decathlon ideaal.

Domyos trampoline Essential 100

Decathlon trampoline Essential 100
Makkelijk op te bergen
Lage prijs
Beschermrand boven veren
Beperkt springvermogen
Spingcomfort minimaal

De Essential 100 trampoline van Decathlon is een goede starter trampoline voor mensen die de stabiliteit en cardio willen verbeteren. De trampoline is uiteraard ook geschikt voor kinderen die zich willen amuseren.

Hou er wel rekening mee dat kinderen het springen sneller beu worden aangezien de springhoogte en -comfort minimaal is.

Met een stabiliteit door stevige antislippoten en het gemak om de trampoline op te bergen, samen met de lage prijs van 35 euro maakt dit een goede trampoline om basisoefeningen te doen voor het verbeteren van been- en buikspieren.

De trampoline is uitsluitend geschikt voor binnen en kan je best niet in vochtige ruimtes zoals een garage of tuinhuis opbergen. Aparte onderdelen zijn voor dit product niet verkrijgbaar.


Waarom een trampoline bij Decathlon kopen

Decathlon is één van de favoriete winkels bij sportliefhebbers. Dit is niet verwonderlijk want de missie van de sportwinkel is sport toegankelijk maken met scherpe prijzen. Bij een bezoek aan een Decathlon winkel kan men quasi het hele assortiment uitproberen en testen, hiermee ben je zeker van de aankoop die je gaat doen. Maar een trampoline aankopen bij Decathlon kan tegenwoordig ook even makkelijk online. Op de webshop vindt men namelijk per product gedetailleerde informatie terug zoals: productvoordelen, afbeeldingen, technische informatie, video’s, gebruikersbeoordelingen en een FAQ. Wanneer je online bij Decathlon besteld wordt het product gratis geleverd vanaf 50 euro binnen 1 à 5 werkdagen. Ook heb is er de optie om het product in de dichtstbijzijnde Decathlon winkel op te halen via de gratis click & collect.

Onderhoud van Decathlon trampolines

Trampolines van Decathlon zijn van degelijke kwaliteit. Wanneer je de trampolines onderhoud volgens de voorschriften kan je de levensduur enorm verlengen. Hieronder enkele tips om de levensduur van een Decathlon trampoline te verlengen:

  • Geen schuurmiddel of hogedrukreiniger gebruiken.
  • Vervang onderdelen onmiddellijk na beschadiging door gebruik of uv-stralen.
  • Gebruik de trampoline niet met twee personen tegelijk
  • Veiligheidsnet vervangen om de drie jaar.
  • Respecteer het maximale draaggewicht van de trampoline

Decathlon verkoopt trampoline onderdelen ook afzonderlijk

Eén van de leuke redenen om een trampoline bij Decathlon te kopen is dat er meer dan 81 trampoline apart te bestellen zijn. Wanneer een bepaald onderdeel van de trampoline aan vervanging toe is hoeft men niet de hele trampoline weg te gooien maar kan men meestal het vervangingsonderdeel bestellen. Ook belangrijke accessoires om het gebruiksgemak van een aangekochte trampoline bij Decathlon te verhogen zijn afzonderlijk aan te kopen.
Een verankeringsset voor de trampoline kan helpen tegen het wegwaaien van de trampoline bij windstoten. Of een ladder voor de trampoline maakt de toegang op en af de trampoline makkelijker en meer veilig.