EXIT trampolines

EXIT trampoline

Trampolines van het merk EXIT zijn ideaal voor kinderen en volwassenen om zich uit te leven en in beweging te blijven. EXIT staat namelijk bekend voor modern buitenspeelgoed waarvan het belangrijkste assortiment trampolines is. Het aanbod van EXIT omvat verschillende modellen waaronder de populaire Supreme, JumpArena en Twist trampolines. In dit artikel bekijken we wat speciaals het merk te bieden heeft en sommen we alle belangrijkste voordelen en nadelen van Exit trampolines op.

EXIT Toys

EXIT trampolines worden gemaakt door EXIT Toys. De missie van het merk is om buitenspelen uitdagend maken. Dit doen ze door buitenspeelgoed te ontwikkelen wat kinderen en ouders aanspreekt, en te aandacht te besteden voor een modern en cool design. Naast plezier is kwaliteit en een gunstige prijs één van de speerpunten. Bij buitenspeelgoed van EXIT staat de fantasie en beleving van het kind centraal.

Aanbod van EXIT

Bij Exit zijn er ronde en rechthoekige trampolines verkrijgbaar. Tot voor kort nog ovale modellen maar die zijn steeds moeilijker verkrijgbaar. Ronde trampolines zijn vooral voor de beginnende springer heel geschikt, terwijl de meer ervaren springer heel goed op de rechthoekige EXIT trampoline uit de voeten kan. De rechthoekige trampoline kan door de efficiënte vorm meer geschikt zijn voor een kleinere tuin dan het ronde model.

Exit wil voor ieder wat wils aanbieden en maakt daarom trampolines in een verscheidenheid aan kleuren zoals blauw, paars, grijs, zwart, groen, rood en roze.

Daarnaast heeft EXIT een uniek model in het assortiment; de Twist. Het bijzondere aan dit model is dat er via de beschermrand kan gewisseld worden tussen twee kleuren. De ene zijde is grijs en de andere zijde is of roze of limegroen. Tevens is de Twist voorzien van een springmat met getallen. Hierdoor wordt springen niet alleen fun maar ook leerzaam. Bij EXIT trampolines is er voor ieder wat wils.

EXIT frame op poten, inground of groundlevel

EXIT biedt zowel trampolines op poten als inground en groundlevel (flatground) modellen aan. Wanneer een trampoline niet in het oog moet springen, is een inground model van InTerra of Twist ideaal. Deze hebben maar een kleine opstaande rand. Om de trampoline volledig met de tuin te laten integreren is een groundlevel model als EXIT Supreme zeer geschikt. Wie de voorkeur geeft aan een toestel op poten heeft met de Silhouette de beste keuze.

EXIT trampoline accessoires

Voor optimaal gebruiksgemak kunnen Exit trampolines worden aangevuld met bijkomende accessoires zoals een afdekhoes, veiligheidsnet, schoenenzak, ankerset, ladder en een basket.

Waar EXIT trampolines kopen

Een EXIT trampoline kopen van één van deze modellen kan online bij Bol.com, Coolblue en Fun.be. De winkels Bol.com en Coolblue leveren de trampoline meestal de volgende dag. Bij Fun.be wordt iets meer geduld verlangd, de levertijd is 3 werkdagen. Ook is het aanbod van Fun.be meer beperkt met slechts enkele trampolines. Echter vaak Fun heeft van het model Supreme die bij Coolblue en Bol.com minder goed verkrijgbaar zijn. Coolblue heeft een uitgebreider aanbod dan Fun, maar Bol.com heeft veruit het grootste assortiment.

EXIT heeft de volgende modellen:

Modellen van EXIT vergelijken

EXIT Elegant

EXIT Elegant trampoline zwart

Wil je voor de beste kwaliteit en springcomfort gaan dan is de EXIT Elegant aan te bevelen. Dit meest kwalitatieve model van Exit dat zowel in ronde als rechthoekige vorm verkrijgbaar is claimt het meest stabiele frame ter wereld te hebben. De poten hebben een gepatenteerde L-vorm waardoor de trampoline uiterst stabiel op de grond staat en het hierdoor niet kan omvallen of kantelen tijdens het springen.
De beschermrand beschikt over een rok die over de trampoline hangt ter bescherming. Om de veiligheid te maximaliseren zijn de veren op dit model afgedekt met een Foot Protection Systeem waardoor men niet met de voeten tussen de veren kan belanden. Qua veiligheidsnet is er de keuze tussen de Economy of de Deluxe uitvoering.
Het enige nadeel dat dit model heeft, maar dit hangt af van voorkeuren, is de ingang met overlappende deuren. Het wordt hierdoor iets lastiger om de trampoline in en uit te gaan maar tegelijk hoeft niemand zich zorgen te maken dat de kinderen bij een verkeerde sprong af de trampoline zullen vallen.

Het model bewijst dat design en veiligheid hand in hand kunnen gaan. Ook het springcomfort is met de extra lange veren van 21,6 cm gewoon heel goed. Bovendien draagt de extra dikke beschermrand van hoogwaardig PVC bij aan de levensduur, en zorgt dit alles dat het Exit Elegant model de investering meer dan waard is.

EXIT Silhouette

EXIT Silhouette

De Exit Silhouette zal na de Elegant voor vele mensen aanspreken. Het is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar waardoor het binnen ieder budget past. De Silhouette is als rechthoekige en ronde trampoline zowel op poten als inground verkrijgbaar.

Het unieke aan deze trampoline is de mooie matzwarte uitstraling en de groene kleuraccenten. De gebogen palen houden het veiligheidsnet lekker strak tijdens het springen. Er is keuze tussen een roze, groene of zwarte beschermrand.

De Silhouette kan met veiligheidsnet met rits worden geleverd, maar het net zit niet standaard bij alle inground modellen inbegrepen.

Qua springcomfort is dit model minder dan bijvoorbeeld de Elegant of Supreme, maar is vergelijkbaar met die van de Twist. Het grootste model heeft een hoge maximale belasting van 120 kg, het kleinste model heeft een maximale belasting van 50 kg. De gebogen staanders voor het veiligheidsnet zitten aan de buitenzijde en zorgen voor een strakke spanning van het net en een elegante uitstraling. De Silhouette is voorzien van het speciaal ontwikkelde voetbeveiligingssysteem wat voorkomt dat de voeten tussen de veren komen.

Een nadeel dat deze trampoline kan hebben is dat het regenwater niet goed wordt afgevoerd waardoor het water na een regenbui op de mat blijft liggen. Een beschermhoes erover leggen om de trampoline te beschermen is ook geen mogelijkheid door het veiligheidsnet.

De montage van dit model toont zich langer dan normaal door de voetbescherming bij de veren en het ineenzetten van het veiligheidsnet. Maar er zijn wel voldoende instructiefilmpjes op Youtube te vinden die kunnen helpen bij het opzetten.

Fan van de Exit Silhouette, kijk dan in de winkels Bol.com en Coolblue want Fun biedt deze in België momenteel niet aan.

EXIT InTerra

EXIT InTerra

De EXIT InTerra is als inground en groundlevel trampoline verkrijgbaar. Het inground model is nog voorzien van een opstaande rand. De groundlevel trampoline is de meest populaire want die valt geheel weg in de grond waardoor er geen opstaande rand is.

Al bij al zijn deze trampolines makkelijk in elkaar te zetten. Het graven van de nodige uitsparing in de grond is makkelijker dan het opzetten van een model op poten. Natuurlijk blijft het wel een intensief werkje, wat ook wel wat meetwerk vraagt. De ingraving doe je makkelijker met een kleine gehuurde graafmachine. Denk ook even na wat je met het uitgegraven zand gaat doen.

Een groundlevel of zelfs een inground trampoline is voor kinderen en volwassene veel toegankelijker dan modellen op poten want er is geen opstaande rand. Ze gaan volledig op in de tuin en er is ook geen opstapladder meer nodig.

De Exit InTerra heeft een speciaal ontluchtingssysteem in de springmat waardoor de lucht bij het springen kan ontsnappen en geen weerstand biedt. Dit maakt de sprong ook geruisloos. Lange dubbelconische veren geven een zeer hoge sprong en soepele landing. Beschermranden zijn bij dit model extra dik en beschikken over afwateringsgoten voor het regenwater. Een net dat over de veren komt zorgt dat de voeten van kinderen er zeker niet door kunnen glippen bij het springen.

De InTerra is optioneel met veiligheidsnet met overlappende opening verkrijgbaar. De beschermrand is grijs of groen. Op het gebied van springcomfort is de InTerra degelijk en zit het tussen de Elegant en de Silhouette in. De InTerra is in het rond en als rechthoek verkrijgbaar. De maximale belasting voor het kleinste model is 90 kg en voor het grootste model 120 kg.

EXIT Supreme

EXIT Supreme

De EXIT Supreme is op het gebied van kwaliteit te vergelijken met de Elegant. De Supreme staat bekend voor zijn hoogwaardige groundlevel modellen met volledige integratie in de tuin. Ben je dus op zoek naar een ronde of rechthoekige ingraaf trampoline dan is Exit Supreme een ideale keuze.

De springmat heeft een open structuur waarbij de ontluchting tijdens het springen gebeurd via openingen in de beschermrand. Men hoeft niet te vrezen dat hierdoor voeten tussen de trampoline of aan de veren komen want ook hier is het netsysteem van Exit onder het beschermkussen geïntegreerd voor extra veiligheid.

Een groot voordelen van deze groundlevel modellen is dat ze voorzien zijn van een extra brede beschermrand van 440 cm. De springmat is net zoals de topmodellen van Exit van hoogwaardig materiaal waardoor dit model een fantastisch spring comfort heeft. De spring wordt ook bevorderd door de extra lange dubbelconische veren van maar liefst 216 mm. Ook het frame is extra behandeld met zwarte poedercoating waardoor er geen roestvorming kan optreden.

Exit Supreme is ook op poten beschikbaar, en dan wordt er vaak gekozen voor de Supreme All-in-1 met veiligheidsnet en een opbergzak voor schoenen. Het Supreme model is echter vooral populair voor zijn groundlevel trampolines die zich perfect op hoogte van de gazon integreren in de tuin. De grootste keuze aan Exit Supreme groundlevel trampolines heb je bij Fun. Bol.com biedt voornamelijk de Supreme All-in-1 modellen op poten aan.

EXIT JumpArena

EXIT JumpArena

De Exit JumpArena trampolines hebben door het zwarte gepoedercoate frame en het strakke veiligheidsnet een luxueuze uitstraling. Van het merk Exit is dit een veilige en oerdegelijke kwaliteitstrampoline met enkele mooie meegeleverde accessoires zoals een veiligheidsnet, schoenzak en een ladder. De trampoline staat zeer stevig door kwalitatieve schroefverbinding op het frame. De dikte van de beschermrand bedraagt 30 mm en gaat tot over de volledige lengte van de dubbelconische veren. Speciaal aan de beschermrand van dit model zijn de afwateringsranden. Die zorgen dat het regenwater wordt afgevoerd in plaats van op de rand te blijven liggen. Wat de levensduur van de trampoline verlengt.

Het veiligheidsnet van de JumpArena hangt goed strak en behoudt altijd zijn vorm door de glasfiberring bovenaan. Tevens is het net voorzien van een kindvriendelijke ingang zonder ristssluiting. De palen waaraan het veiligheidsnet bevestigd is zijn omringd door een dikke laag schuim. Dit alles maakt de JumpArena een zeer veilige trampoline.

Weetje: De springmat is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit van het merk Ten Cate dat Exit speciaal laat maken in Amerika.

EXIT Twist

 

EXIT Twist groen

De Twist is een echt uniekum in het aanbod van Exit. Het randkussen is namelijk om te draaien waardoor je altijd tussen twee kleuren kan kiezen. Wil je de Twist trampoline in het oog laten springt in de tuin kies dan voor de groene of de roze zijde. Voor een modernere en meer subtielere look draai je het groene of roze springdoek om naar de grijze zijde. Dit kan handig zijn als jouw dochter bijvoorbeeld haar roze periode ontgroeid want dan draai je de beschermrand gewoon om naar de grijze kleur.

Op het springdoek van de Twist zijn cijfers gedrukt waarmee rekenspelletjes gespeelt kunnen worden. Dit maakt het een leuke educatieve springmat waarmee kinderen spelenderwijs kunnen springen.

De Twist is verkrijgbaar in diameters van 244 cm tot 427 cm, met een maximale belasting van 50 kg voor het kleinste en 120 kg voor het grootste model.

De trampoline wordt geleverd met een veiligheidsnet, die wel redelijk los hangt en niet over een ritssluiting beschikt. Een ladder is niet inbegrepen en bestel je best bij dit model want het in en uitstappen van de trampoline is door de kleine opening in het veiligheidsnet iets moeilijker. Er is ook kans dat het laddertje wat verschuift wat de toegang net wat moeilijker maakt. Maar over het algemeen is deze trampoline van degelijke kwaliteit en voldoende veilig.

EXIT trampoline opzetten

Het opzetten van de EXIT trampoline wordt eenvoudiger gemaakt door het speciale bevestigingssysteem. Binnen een uur zijn de meeste modellen klaar voor gebruik. Bij de trampoline wordt een duidelijke handleiding geleverd. Ook op de website van EXIT zijn handleiding terug te vinden en instructievideo’s op het EXIT YouTube kanaal kunnen ter ondersteuning gebruikt worden.

Trampoline kopen van het merk EXIT

EXIT biedt leuke trampolines voor de startende en ervaren springer. De prijs is heel betaalbaar en de trampolines zijn doorgaans goed verkrijgbaar. De Silhouette en de Twist zijn de leukste modellen, met een prima prijs. Bol.com heeft het meest uitgebreide aanbod en een uitstekende service.