BERG trampolines

BERG trampolines

BERG is al jaren specialist op het gebied van buitenspeelgoed en marktleider op het gebied van trampolines. Kwaliteit, veiligheid en plezier zijn de kernwaardes van het merk.

Wil je een BERG trampoline kopen, dan is er een keuze uit verschillende modellen. Bekende modellen van BERG zijn de EASYFIT, FAVORIT en de FLATGROUND. Al deze trampolines bestaan uit solide materialen die weer en wind kunnen trotseren. Op deze pagina lees je de belangrijkste verschillen in het trampolineaanbod van BERG.

Kinderen en volwassenen springen veiliger en langer want BERG is één van de beste keuzes. Het merk biedt modellen voor recreatieve maar ook specifiek voor sportieve jongeren en volwassenen. Trampoline springen is zowel voor kinderen als voor volwassenen ontspanning waarbij tegelijk ook aan de conditie en versterking van het lichaam gewerkt.

Over BERG

BERG is een Nederlands merk en bestaat al sinds 1985. Buitenspeelgoed, zoals het ontwikkelen van skelters en trampolines is de specialiteit van het merk. BERG is een van de grote namen op het gebied van trampolines. De modellen worden continu verbeterd waardoor kwaliteit altijd gewaarborgd wordt.

De ELITE en CHAMPION serie van BERG trampolines is bijvoorbeeld voorzien van een springdoek met AirFlow technologie en TwinSpring Gold veren. De AirFlow zorgt voor minder weerstand tijdens het springen waardoor er soepeler en ook hoger gesprongen kan worden.

BERG AirFlow

Doordat de veren bij de modellen met TwinSpring in een v-vorm geplaatst zijn, kunnen er langere en meer krachtige veren gebruikt worden zonder dat dit ten koste gaat van het springoppervlak.

BERG TwinSpring Gold veren

De beschermrand van de trampolines voorziet BERG trampolines van meer veiligheid. Het materiaal van de beschermrand is UV-resistent en zorgt onder invloed van de zon voor een lange levensduur van de beschermrand en minimale verkleuring.

BERG uv bestendige beschermrand

Op de website van BERG en het YouTube kanaal zijn van elk model duidelijke instructievideo’s te vinden. Die maken het opzetten, onderhouden en gebruiken van de trampoline overzichtelijk. Bij ieder model wordt een duidelijke handleiding meegeleverd.

BERG trampolines zijn uitermate uniek, niet alleen in de gebruikte technologie, maar ook in de beschikbare vormen. BERG biedt namelijk niet alleen de standaard ronde trampolines die men bij alle merken vindt, maar ook meer unieke ovale en rechthoekige vormen. Een rechthoekige trampoline kan door de rechte randen makkelijker in een hoek van de tuin geplaatst worden. Hierdoor is dit model ook goed in een kleine tuin te plaatsen. Het voordeel van een ronde trampoline is dat het frame sterker is. Daar staat tegenover dat een rechthoekige trampoline een groter springoppervlak heeft. Een ovale trampoline combineert de voordelen van de rechthoekige trampoline met die van een rond model. Een BERG trampoline inground of flatground, om in te graven in de tuin, behoort ook tot het complete aanbod van het merk.

Welke trampolines heeft BERG

Model KenmerkenPrijs
BERG Talent trampolineBERG Talent
Budgetprijs
Bekijk prijs
BERG Favorit trampolineBERG Favorite
Beste prijs/kwaliteit
Bekijk prijs
BERG Champion trampolineBERG Champion
Topkwaliteit
Bekijk prijs
BERG Elite trampolineBERG Elite
Beste kwaliteit
Bekijk prijs

Voor een basismodel van BERG kies je voor de BERG TALENT met doorsnedes van 180, 240 en 300 cm of de BERG FAVORIT met diameter 270, 330, 380 en 430 cm.

Voor meer springcomfort en een groter springoppervlak, kies je voor de modellen BERG CHAMPION en BERG ELITE. Deze modellen zijn voorzien van Airflow technologie en TwinSpring veren. Bij de springmat van een trampoline wordt gesproken over een perfect jump area. Binnen dit deel wordt het beste gesprongen. Buiten dit deel ontstaat snel het gevoel dat je meer naar het midden van de springmat te worden geduwd. Door de TwinSpring veren wordt de perfect jump area een stuk groter. De TwinSpring veren zijn in een v-vorm aan het frame bevestigd. Met dit systeem worden er langere veren gebruikt, zonder dat het springoppervlak kleiner wordt.

De CHAMPION serie is verkrijgbaar in doorsnedes van 270, 330, 380 en 430 cm en de ELITE serie zijn verkrijgbaar in de maten 330, 380 en 430 cm.

Tampoline onderdelen

In de verschillende modellen worden vaak diverse accessoires meegeleverd, lees hierover verder in het artikel. Er zijn ook voldoende extra onderdelen voor de BERG trampoline verkrijgbaar, zoals een afdekhoes om de trampoline in uitstekende conditie te houden, een BERG Safety Net voor extra veiligheid en een ladder om op de trampoline te komen wanneer je niet gekozen hebt voor een BERG trampoline inground of een flatground.

In welke winkels is BERG verkrijgbaar

Winkels waar de BERG trampoline zijn best te kopen de betere webshops Bol.com, Coolblue en Fun.be. Deze webwinkels hebben een ruim aanbod, maar voor de meest uitgebreide keuze moet je bij Bol.com zijn. Bij Coolblue vind je maar enkele BERG trampolines, maar wel de snelste levering. Alle webshops staan bekend om een snelle en veilige thuislevering van de trampoline zonder bijkomende kosten. Coolblue en Bol.com hebben de snelste levertijd. Bij Fun vind je regelmatig hogere promos en kortingen maar bieden iets minder keuze als Bol.com BERG trampolines, waar de prijzen zowiso al scherp zijn.

BERG trampoline bestellen bij Bol.com

Grootste keuze. Goedkoopste prijs. Makkelijk bestellen.

BERG trampoline bestellen bij Coolblue

Snelste bezorging. Echte winkels. Gratis levering & retour.

Alle trampolines van BERG vergelijken

BERG staat bekend om uitstekende kwaliteit, bij ieder model is er veel aandacht aan levensduur en veiligheid besteed.

Het goedkoopste model is de BERG Inground Talent Sport. De modellen in de ELITE serie zijn het duurst, maar tevens van de beste kwaliteit. Het valt op dat de inground trampolines van BERG het meest populair is. De inground wordt ingegraven, maar er is dan nog wel een kleine opstaande rand. Wil je de trampoline volledig laten opgaan in de tuin, dan is de flatground ideaal. De flatground kan volledig in de grond worden gezet, waardoor er geen opstaande rand meer is.

Keuze BERG trampolines

De meest gekochte maat van BERG trampolines is die van diameter 330 cm. Voor een kleinere tuin wordt graag de rechthoekige trampoline gekocht zoals de EAZYFIT omdat deze makkelijker in een hoek te plaatsen is en hierdoor minder ruimte inneemt.

Afhankelijk van het model van de trampoline, kan er gekozen worden voor een grijze, rode of groene beschermranden.

BERG TALENT

BERG Talent trampoline

Het belangrijkste voordeel van dit model is de prijs. Het is een goedkoop instapmodel en is dus ook geschikt voor een kleiner budget. Het verschil met de duurdere modellen is dat het springcomfort wat lager ligt. Ten opzichte van de andere modellen, is de BERG TALENT ook van iets mindere kwaliteit, al staat kwaliteit wel hoog in het vaandel bij alle BERG trampolines.

Dit model heeft kortere veren dan de duurdere modellen, op het springoppervlak. Tevens is de maximale belasting (tussen 50 kg en 70 kg) een stuk lager dan de andere modellen. Hierdoor is dit type voor volwassenen minder geschikt.

Het frame is verzinkt en is daarom goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. De beschermrand is 17 mm dik en 290 mm breed en enkel verkrijgbaar in het groen. De grootte varieert tussen 180 cm en 300 cm.

Modellen op poten hebben een Safety Net in de prijs. Een ladder of afdekhoes zijn optioneel verkrijgbaar.

Met de uitgebreide meegeleverde handleiding is het opzetten van de trampoline kinderspel. Op de website van BERG vind je ook diverse tips en een duidelijke instructie voor het plaatsen van een trampoline BERG inground.

BERG FAVORIT

BERG Favorit trampoline

Een iets duurdere variant is de BERG FAVORIT. Heb je iets meer te besteden wanneer je een BERG trampoline kopen gaat, dan is dit model een prima keuze. Het springcomfort en de kwaliteit is iets hoger dan de modellen uit de TALENT serie. Ook dit model is voorzien van een verzinkt frame en een UV-resistente groene beschermrand. De beschermrand is met 20 mm op het stalen frame en 10 mm op de veren iets dikker dan de TALENT serie. Op het frame zit 8 jaar garantie in tegenstelling tot 5 jaar garantie bij het goedkopere model. De GoldSpring Solo veren zijn langer dan de veren van het TALENT model en maken het springen soepeler.

Ook bij dit model heb je de keuze uit een trampoline op poten of een inground model (geen flatground). Het kleinste model heeft een diameter van 270 cm en een maximale belasting van 70 kg. Het grootste model heeft een diameter van 430 cm en een maximale belasting van 120 kg.

BERG CHAMPION

BERG Champion trampoline

De BERG CHAMPION serie onderscheidt zich op het gebied van een uitstekend springcomfort. Alleen op het gebied van levensduur en kwaliteit levert het een beetje in ten opzichte van het duurste model van BERG.

Het springcomfort is optimaal door het gebruik van de TwinSpring Gold veren en Airflow technologie. De inground modellen hebben een verzinkt frame en de modellen die niet worden ingegraven zijn nog voorzien van een zwarte coating voor een extra elegante uitstraling. De beschermrand is met een dikke rand van 30 mm in grijs of groen extra veilig.

Waar de voorgaande modellen voorzien zijn van een Safety Net comfort, zijn de ELITE en de CHAMPION voorzien van een Safety Net DeLuxe. Dit veiligheidsnet is van superieure kwaliteit waarbij een boogconstructie voor extra veiligheid en stevigheid zorgt. Dit geldt ook voor de ELITE serie.

Het kleinste CHAMPION model heeft een diameter van 270 cm en een maximale belasting van 70 kg. Het grootste model heeft een diameter van 430 cm en een maximale belasting van 120 kg.

Unieke trampolines zijn de ovale Grand Champion of de rechthoekige EasyFit. De ovale Grand Champion combineert het stevige frame van een ronde trampoline en het grotere springoppervlak van een rechthoekige trampoline.

BERG ELITE

BERG Elite trampoline

Het paradepaardje van BERG trampolines is de BERG ELITE serie. Hier hangt echter wel een duidelijk prijsverschil ten opzichte van de goedkopere modellen aan vast. Wel krijg je hier een optimaal springcomfort en de beste kwaliteit voor terug.

Ook hier is het frame verzinkt en volledig roestbestendig gemaakt met een zwarte poedercoating (bij Inground geen zwarte coating). Het springdoek is door de Airflow technologie meer luchtdoorlatend en biedt door minder luchtweerstand een ultieme springervaring.

Het meegeleverde Safety Net De Luxe zorgt voor extra veiligheid. Ook dit model is voorzien van TwingSpring Gold veren.

De beschermrand van de BERG ELITE is het sterkste van alle modellen en gaat enorm lang mee en heeft dan ook de langste garantie van alle modellen. Bij de ELITE serie zijn de beschermranden in het rood, groen en grijs verkrijgbaar.

Het kleinste model heeft een diameter van 330 cm en een maximale belasting van 100 kg. Het grootste model heeft een diameter van 430 cm en een maximale belasting van 120 kg.

BERG trampoline opzetten

Bij BERG trampolines wordt een duidelijke handleiding geleverd die ondersteunt bij het opzetten van de nieuwe aanwinst. Op YouTube zijn per model ook handige instructievideo’s te vinden. Het opzetten van de BERG trampoline kost ongeveer een half uur tot een uur. Het is het handigste wanneer de trampoline met twee personen wordt opgezet, maar ook alleen zal het lukken. Bij een BERG inground trampoline opzetten is wat meer voorbereiding nodig. Ook hier is op het YouTube kanaal handige how-to video’s van te vinden.

Bij inground en flatground trampolines wordt een meetlint en een duidelijke instructie meegeleverd. Je moet namelijk rekening houden met een afstand van minimaal twee meter van obstakels en markeert de plaats waar de trampoline ingegraven moet worden. In de instructie staat een minimale diepte aangegeven waarbij je het gat in een komvorm zal graven. Ben je klaar met graven, dan is het plaatsen van de trampoline nog het enige wat resteert. Het graafwerk bij de trampoline BERG inground en flatround is natuurlijk het meeste werk.

Trampoline kopen van het merk BERG

BERG is een merk waar je voor kiest als kwaliteit de prioriteit is. Welk model je ook kiest, een miskoop zal niet gedaan worden. Door het ruime aanbod van verschillende types en modellen, bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft aan een trampoline van hoge kwaliteit. Hierdoor is een BERG trampoline voor vrijwel ieder budget bereikbaar. Doordat het een bekend merk is, zijn de meeste modellen in de meer bekendere winkels Bol.com en Coolblue te vinden. Waar je ook terecht kan voor BERG trampoline onderdelen. Een trampolines voor een aantrekkelijke prijs kopen? Kies dan voor de TALENT serie. Wil je wat meer uitgeven voor een ultieme springervaring, dan is er binnen de CHAMPION of ELITE serie zeker een geschikt model te vinden.